Комунальне підприємство
“Рівненський обласний протипухлинний центр”
Рівненської обласної ради

Про менопаузу. Жінки повинні бути обізнаними.

NoneNone
    Менопауза – це природній фізіологічний період у житті жінки, який констатується у випадку відсутності менструації протягом року. Жінки можуть не знати, що симптоми, які вони відчувають (див. на фото) пов’язані з менопаузою, або що існують варіанти лікування, які можуть допомогти полегшити дискомфорт.
   Жінки у менопаузі потребують ретельнішої уваги до свого здоров’я, адже гормональні зміни підвищують ризик появи ряду захворювань, а саме:
-ризик розвитку доброякісних та злоякісних процесів: гіперплазія ендометрія, міома матки, рак ендометрію, рак молочної залози;
-остеопороз (зниження міцності кісток, спостерігається у третини жінок 50+ років);
-артеріальна гіпертензія;
-атеросклероз (утворення холестеринових відкладень (бляшок);
-ішемічна хвороба серця (порушення кровопостачання міокарда);
-генітоуренальний синдром (порушення сечовипускання, нетримання сечі під час кашлю чи навантаження, часте сечовипускання вночі);
-цукровий діабет 2-го типу.
    Існує популярний міф, що жінки, які переживають менопаузу, не потребують регулярних відвідувань гінеколога та перевірки жіночого здоров'я. На жаль, все навпаки, і такі переконання можуть призвести до ігнорування важливих медичних аспектів.
    Тому, шановні жінки, не соромтеся звертатися до лікаря та відкрито говорити про всі зміни, які відчуваєте, щоб фахівець мав можливість комплексно оцінити ваш стан.
    І памятайте: РЕГУЛЯРНЕ ПРОХОДЖЕННЯ ПРОФІЛАКТИЧНОГО ОГЛЯДУ У ЛІКАРЯ – ГОЛОВНА УМОВА ЖИТТЯ СУЧАСНОЇ ЖІНКИ!