Комунальне підприємство
“Рівненський обласний протипухлинний центр”
Рівненської обласної ради

У Чернівцях відбувся Всеукраїнський форум медичних братів та сестер

NoneNoneNoneNone
     13 вересня 2024 року у м.Чернівці відбувся ІІ Всеукраїнський форум медичних братів та сестер з міжнародною участю.
КП «Рівненський обласний протипухлинний центр» РОР представляла заступник директора з медсестринства Дейнека Наталія Дмитрівна, за сприяння громадської організації «Рівненська обласна асоціація сестер медичних» Людмила Романішина.
      Темами заходу стали актуальні проблеми сьогодення у практичній діяльності медичної сестри, нові напрямки безперервного професійного розвитку та післядипломної підготовки фахівців середньої ланки, особливості надання медичної допомоги та роль медичної сестри у процесі, розвиток лідерства та формування фахівців нової генерації фахівців в Україні.
     Також докладно було розглянуто клінічні питання надання медичної допомоги у розрізі хірургічної служби, нейрореабілітаційного стаціонару та служби реабілітації, питання інфекційної безпеки пацієнтів. Окрему увагу було приділено питанням етики, деонтології та пацієнтоорієнтованості у закладах охорони здоров’я.
     У форумі також прийняли участь іноземні фахівці: спеціальним запрошеним доповідачем був Пол Махон, операційний та освітній менеджер факультету медсестринства та акушерства Королівського коледжу хірургів в Ірландії.
     Отримані знання та проведене навчання додатково підтвердило важливість медсестринства на всіх етапах роботи з пацієнтом.