Комунальне підприємство
“Рівненський обласний протипухлинний центр”
Рівненської обласної ради

Візит керівництва обласної ради в обласний протипухлинний центр

NoneNoneNoneNoneNoneNoneNone
З нагоди Всесвітнього дня боротьби з онкологічними захворюваннями, який щорічно відзначається 4 лютого, проведено візит до Рівненського обласного протипухлинного центру голови Рівненської обласної ради Сергія Кондрачука та першого заступника голови Рівненської обласної ради Сергія Свисталюка.
Відбулася зустріч з адміністрацією та працівниками центру. На зустрічі – головний лікар обласного протипухлинного центру Григорій Максим’як представив гостям колектив центру, висвітлив напрями діяльності та окреслив перспективи і вказав на певні труднощі, з якими доводиться боротися центру у його щоденній діяльності.
Зокрема, головним лікарем центру було відмічено, що 4 лютого є і міжнародним днем лікаря-онколога.
З нагоди таких знакових подій, Сергій Кондрачук та Сергій Свисталюк нагородили Почесними грамотами та пам’ятними знаками Рівненської обласної ради кращих працівників протипухлинного центру.
Голова обласної ради Сергій Кондрачук подякував за роботу всім працівникам центру. Пообіцяв підтримку для протипухлинного центру у плані більшого скерування суспільної думки на боротьбу з онкологічною захворюваністю, у вишукуванні шляхів достатнього фінансування заходів спеціалізованого лікування. Активна та тісна співпраця обласної ради з Національною службою здоров’я України у належній реалізації затверджених пакетів державних соціальних гарантій внесе свій вклад у зниження рівня онкологічної захворюваності і смертності та зменшення тягаря раку в області.
Заступник голови ради Сергій Свисталюк додатково відмітив те, що Рівненська область повинна стати однією з тих областей, де в пріоритеті буде ефективність динамічного нагляду і лікування передракових захворювань, рання діагностика пухлинної патології, вчасне скерування на лікування в онкологічну установу області. Ці заходи повинні, у першу чергу, бути реалізованими на всіх рівнях первинної медико-санітарної допомоги в тісній співпраці з районними та міськими закладами вторинного рівня медичної допомоги області і тоді – вони суттєво вплинуть на онкологічну ситуацію в області у бік покращення і позитивно змінить прогноз виживаності її мешканців, що захворіли на вказані недуги.
Керівники обласної ради відвідали ряд стаціонарних відділень хірургічного корпусу і центру клінічної онкології. Ознайомилися з специфікою діяльності кожного підрозділу та з особливостями роботи наявного високотехнологічного медичного обладнання.
Враження від побаченого та почутого в підрозділах центру обговорено на нараді з головним лікарем, де додатково ознайомилися з основними показниками онкологічної ситуації та діяльності центру, на яку суттєво вплинула коронавірусна епідемія і карантинні заходи в області.
В цілому – візит залишив гарні враження з обох сторін. Було досягнуто певних домовленостей і окреслено віхи подальшої діяльності на поточний рік та на перспективу.
Діяльність установи продовжується у звичайному ритмі. Рівненський обласний протипухлинний центр працює і нарощує потужності. Штат кваліфікованих фахівців завжди до послуг мешканців Рівненської та сусідніх областей.
Всім читачам нашої сторінки – побажання: турбуйтеся про власне здоров’я, про здоров’я рідних, близьких. Не зволікайте з належними обстеженнями та профілактичними походами до лікарів. Адже, як сказано в популярній притчі, – все у ваших руках!